in Okategoriserade

Makerbots nya 3D-skrivare redo för hemmet

I veckan presenterade Makerbot den nya versionen av sin 3D-skrivare Replicator. Nytt är bland annat bättre upplösning, större yta och ett nytt kontrollprogram som ska fixa snabbare utskrifter.

Makerbot Replicator 2På presskonferensen i New York presenterade vd:n Bre Pettis även företagets första fysiska butik där besökare både kan köpa maskiner och objekt skapade med dem.

Den version av Replicator 2 som släpps nu har endast ett skrivarhuvud men efter årsskiftet är det tänkt att Replicator 2x släpps med två skrivarhuvuden så att två färger kan användas samtidigt.

Lampa utskriven med Makerbot Replicator 2De nya skrivarna ser mer professionella ut än tidigare versioner. Skalet är polerad svart metall och snyggt nog att maskinen kan stå framme hemma till skillnad från de gamla träsidorna som passade mer i en träslöjdssal. Även det nya kontrollprogrammet Makerware som förbereder utskrifterna ser ut att vara bättre anpassat för användare som inte är geeks. Samtidigt innehåller det smarta funktioner som bland annat ger möjlighet att skriva ut flera olika objekt samtidigt på ett enkelt sätt.

Trots denna anpassning till en massmarknad har Makerbot samtidigt höjt priset på maskinerna.