in #Blogg100

8 exempel på hur iBeacons används redan i dag

Just nu pågår det ett intensivt arbete hos många företag och organisationer om att vara först med iBeacon-installationer inom sina respektive branscher. Det finns fortfarande ett utrymme att få medieuppmärksamhet helt enkelt genom att vara först.

Här är några exempel på vad som görs just nu inom några olika branscher.

Shopping

Spelifierad shopping på Safeways

inMarket har spelifierat detaljhandelsupplevelsen för att få konsumenter att välja sina kunders varor. Om någon av deras 200 miljoner användare har laddat ner inMarkets shoppingapp får de en notifiering när de är precis utanför eller precis har gått in i en butik. Notifieringen kan vara en påminnelse om vad som finns på inköpslistan eller att det finns x antal varor i butiken de kan scanna för att få poäng som sedan kan konverteras till gratis produkter. inMarkets iBeacons finns bland annat på över 200 Safeway- och Giant Eagle-butiker.

Specialerbjudanden på Macy’s och American Eagle Outfitters

I november 2013 gjorde Shopkick den allra första iBeacon-installationen på Macys i New York och San Francisco. Speciellt inbjudna betatestare fick anpassade specialerbjudanden eller påminnelser om kläder de hade tänkt köpa när de befann sig i varuhuset.
I februari utökade Shopkick genom att installera iBeacons i 100 American Eagle Outfitters-butiker.

Uppgraderingserbjudanden i Apple Stores

Först efter att Shopkick hade gjort den första testinstallationen på Macy’s rullade Apple ut sina iBeacons i alla 254 Apple Stores i USA. Bland funktionerna som finns i deras implementation är att när konsumenten befinenr sig i närheten av butikens iPhones ska de kunna få en notifiering om de är berättigade till en uppgradering till en ny telefonmodell.

Sport

iBeacons erbjuder bättre platser

Fans som går och kollar basket på Verizon Arena i Washington, D.C. kan ladda ner appen Hoya Tix som ger dem möjlighet att uppgradera sina platser under matchen. Nu när de har installerat ett antal iBeacons i arenan skickas uppgraderingserbjudanden enbart till de som det är relevanta för. Till exempel är det inte så relevant att få erbjudanden om platser som är längre bort från plan än man redan sitter på.

Billigare klubbmerchandise på baseballarenor

När säsongen drar igång den 30 mars ska 20 av Major League Baseballs arenor vara utrustade med iBeacons. Under deras test på Citi Field i New York fick fans specialerbjudanden när de gick in i arenabutiken och när de gick förbi en berömd skulptur presenterades en video om konstverket i telefonen.

Mat

Specialerbjudanden från digitalt bonusprogram

I Storbritannien genomförs ett betatest på snabbmatstället Eat där kunder som är med i bonusprogrammet Pouch får specialerbjudanden när de är inom 10 meter från någon av kedjans ställen vid tunnelbanestationen Barbican eller på Oxford Street.
Målet med Pouch är att ersätta stämplar på papperslappar med digitala motsvarigheter. Pouch drivs av Weve som ägs av mobiloperatörerna O2, EE och Vodafone.

Medier

Fik kan erbjuda gratis e-tidningar i sina lokaler

Exact Editions utnyttjar iBeacons i sin ByPlace-lösning som låter fik, tandläkarmottagningar och andra som i dag har papperstidningar liggande att ersätta eller komplettera det med gratistidningar i Apples Newsstand-app.

Detta är inlägg 4 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014.

  • Mattias Arvola

    Blåtandstaggar har man använt ganska länge i ubicomp. Det blir lite hype av det eftersom att man här lägger det på en Apple-plattform där man i iOS ger utvecklingsstöd för att jobba på applikationer. Sådant som vi också kunnat göra tidigare blir lite lättare att göra. Det som är fördelen är att blåtand erbjuder en mellannivå mellan RFID/NFC och WiFi i avstånd för inomhuspositioneringen. Det intressanta är ju när man bör välja vilken teknik.

  • KATALYSATOR

    Intressant sammanställning, det som intresserar mig är att med BLE tekniken så når man alla mobila plattformar potentiellt även blackberry om ngn orkar ta tag i att utveckla ett SDK. BLE gör det nu möjligt att bygga digitala upplevelser i butik på ett interaktivt och självklart sätt som tidigare inte var möjligt. NFC innehåller för många moment för att kunden skall uppfatta det som ett mervärde tror jag.

  • Pingback: Nu går vi i mål med #blogg100 – det här har vi lärt oss | ZiggySays()

  • Pingback: Har någon navigerat rätt med Beacons? - Kundresa.nu()