Bleep Bleeps

in #Blogg100

Några uppkopplade produkter för din vardag

Först ut är en familj av uppkopplade produkter för familjer med barn

 

 

 

Sammy Screamer är den andra produkten i en serie uppkopplade produkter från Bleep Bleeps. Deras skapare Tom Evans har en bakgrund som grafisk designer, men saknade produkter som kunde hjälpa honom i rollen som förälder. När hans dotter var sjuk och han inte visste innebörden av siffrorna på termometern, så skissade han ut en serie uppkopplade produkter som skulle ge honom superkrafter som förälder.

 

Den första i serien blev då Tony Tempa, en prototyp av en termometer. Den kan man löda och koppla ihop själv efter Toms instruktioner, och köpa ett 3D-utskrivet skal till.

Nu är Sammy Screamer tillgänglig via deras sajt. Sammy är ett larm som man kopplar till sin mobiltelefon, och som kan fästas på barnvagnen, nycklarna eller något annat i eller utanför hemmet. Det larmar sedan om Sammy rör på sig, eller om avståndet mellan telefonen och Sammy överstiger den gräns man ställt in.

 

 

Genvägsknappen Flic

Den andra produkten jag vill berätta om är den uppkopplade knappen Flic, skapad av Stockholms-startupen Shortcut Labs. Det är en knapp som fungerar som en fysisk genväg till en specifik funktion i din mobiltelefon. En kan till exempel använda den i bilen, för att starta navigationsappen med hemmet som mål, hemma kan du använda flera knappar för att starta uppspelning av olika spellistor i musikappen eller sätta en på cykeln som startar och stoppar Runkeeper eller Strava.

Här är video från senaste träffen med meetup-gruppen IoT Stockholm där Joacim Westlund på Shortcut Labs presenterar produkten.

Detta är inlägg 5 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014.