Armband

in Event

Resonate: Tips från en digitalfestival

Filip Visnjic kuraterar Creative Applications Network som är en sajt för digitalkonst. Sedan ett par år tillbaka har han och några andra arrangerat Resonate, en årlig festival i Belgrad för digitala konstarter. Årets upplaga av Resonate äger rum i helgen, så jag tänkte ägna detta inlägg till att tipsa om några av mina favoritpresentationer från tidigare år.

Bäst förra året var Liam Young, arkitekt och designer som bland annat arbetar med att visualisera möjliga framtider för att bättre kunna diskutera dem. Han skriver bland annat på Tomorrow’s Thoughts Today. Flera andra pratade också om sina och andras projekt inom designfiktion, men Liam är den som bäst ramar in och beskriver sitt arbete.

Camille Scherrer är konstnär och lärare på HEAD i Geneve, och skapar interaktiva installationer och objekt som blandar djur och natur med teknik. Hon har startat Digitalpes för att göra mer av det tillsammans med fler, och första upplagan äger förhoppningsvis rum i sommar. I sin presentation beskrev hon några av sina projekt och de samarbeten de medfört.

Trots att 2012 var första året så var det ingen brist på bra talare och presentationer. Régine Debatty som till vardags skriver på We Make Money Not Art höll en intressant presentation från sitt uppfriskande perspektiv på digital och interaktiv konst och design.

Nicholas Felton har haft stor del i att skapa tidslinjen du ser på Facebook varje dag. Innan han började på Facebook har han länge loggat mycket i och om sitt liv, och presenterar ett urval av informationen i en vacker trycksak, ”The Annual Report”. Det är fascinerande att höra om hur han började logga data och hur hans loggande utvecklats och förändrats över tid. Han har tillsammans med några andra nyligen släppt en app för loggning som heter Reporter.

Detta är inlägg 33 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014.