in #Blogg100

Nu går vi i mål med #blogg100 – det här har vi lärt oss

Idag den 8 juni går vi i mål i Blogg100. Vi på Ziggy har bloggat varje dag i 100 dagar.

Jag tvivlade väl aldrig riktigt på om vi skulle klara av det, däremot har det varit mer jobb att hålla ordning på byråns alla bloggare än jag trodde (publiceringar 23:50 och påminnselse sena lördagkvällar). Samtidigt har nivån på det vi producerat varit otroligt mycket högre än jag hade förväntat mig.

Jag kan sammanfatta mina och Ziggys lärdomar om att delta i blogg100 så här:

 • Det har lyft fram nya röster på byrån. Några av oss har alltid haft lätt för att skriva och synas utåt, nu fick alla som ville chansen att vara med och det har gjort att vi har kunnat visa upp en helt ny bredd på byrån externt.
 • Vi hade som ambition att publicera före lunch, men det blev lite sisådär med det, dels beroende på vem det var som skulle blogga, men också beroende på arbetsbelastningen. I några fall har folk faktiskt varit duktiga nog att förpublicera, men oftast inte.
 • Det stora värdet som jag ser så här efteråt är att vi faktiskt har producerat en mängd intressanta inlägg, ett digitalt fotavtryck av vår kunskap. Ett avtryck som alltid kommer finnas kvar och som i vissa fall varit direkt affärsdrivande, men även i vissa fall spritt sig långt bortom vår egen lilla digitalbyråvärld.
 • Inläggen har både fungerat som extern kunskapspridning och marknadsföring, som intern. Jag har i alla fall lärt mig en massa nya saker från mina kollegor. Det har ökat den interna kunskapsdelningen, och också, tror jag, gjort att vi kunnat se på varandras kompetens på ett lite nya, bredare sätt. Vi är ju konsulter och sitter dagarna i ända i projekt och utför våra sysslor, och det är väldigt lätt att man hamnar i ett fack, för att man är duktig på vissa arbetsuppgifter.
 • Feedbacken från läsarna har också gett mycket, det har kanske inte varit så mycket kommentarer på bloggen, men diskussionen och spridningen i sociala medier har lärt oss mycket. Det är sällan de inläggen man tror är de som skapar störst diskussion därute.
 • Självklart har det också ökat synligheten för Ziggy. Fler har hört talas om oss och det har stärkt vår varumärke, även om det är svårt att värdera det i kronor och ören. För ett litet och relativt nytt företag som vårt har det varit viktigt att kunna få någon sorts kontinuerlig synlighet därute, och där har bloggen bidragit starkt.
 • Bloggande har också gjort att vi börjat jobba mer och mer med köpt annonsering på Facebook och Linkedin. Där har vi lärt oss mycket, i korthet att det är väldigt enkelt att annonsera på Facebook för att nå ut, men att LinkedIn kanske är mer effektiva, framför allt med deras segmenteringsmöjligheter för oss inom business-to-business. Sedan är LinkedIn krångligt, långsamt och dyrt, men det är en annan sak.

För mig rent personligt har jag lärt mig en massa nya smarta saker från mina kollegor. Anders tips på smarta IoT-produkter, Pelles inlägg om journalistik och medier, Darjas om omnikanal och shopping, Boris tänkvärda tankar om design och metodik, Christoffers träffsäkra strategiinlägg, Peter om hur mycket vi kan lära av entreprenörer och Daniels koll på mobilteknik som inte heter Apple.

Och. Från om med nu kommer det bli mycket enklare för oss att blogga på Ziggysays. Klarar vi att skriva ett inlägg om dagen ska väl att producera ett par i veckan inte vara ett större problem. Så räkna med fler post från oss framöver.

Så, till sist. Topplistan. Många har frågat, och här är den. De tjugo mest lästa bloggposterna på Ziggysays under #Blogg100.

Tack för att ni varit med! Vi syns snart igen!

Mest lästa blogginlägg på Ziggysays under #blogg1oo

 1. Hur DN sabbade min läsupplevelse – och några tips på hur de kan rädda den
 2. Varför vi hellre löser problem än kommer med lösningar
 3. Ny kommentarsfunktion ger fler en röst i det digitala samtalet
 4. 14 lärdomar från svenska entreprenörer
 5. Framtidens digitala strategi är mer strategi och mindre digital
 6. Nu lämnar vi klicket som mätare av nätsuccéer
 7. 8 exempel på hur iBeacons används redan i dag
 8. När vi inser hur lätt det är att mäta hur vi mår öppnas nya möjligheter
 9. Tiden rann iväg för Twitter
 10. 5 exempel på hur ny teknik förhöjer butiksupplevelsen
 11. 8 granskare som avslöjar skrönorna på nätet
 12. Omnikanal – eller varför kundupplevelsen måste hänga ihop
 13. Tre fascinerande experiment med digital skönlitteratur
 14. Test: Narrative ger oss nya bilder av våra liv #Blogg100
 15. Så bra är nya Spotify för böcker
 16. När teknik och mode möts skapas wearables vi faktiskt vill använda
 17. Varför många val gör oss olyckliga
 18. Faran med Spotifys utrullningsstrategi
 19. Mediernas brytningstid ställer krav på strategiska val
 20. 6 trender inom webbdesign

Alla inläggen finns under etiketten #blogg100 här på bloggen.

Detta är inlägg 100 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014.