in Kundupplevelse

6 tips till Csports och alla andra playtjänster

C Sports

Ni som läst mig förut vet att jag har en fäbless för fotboll och har tittat en del på sådan i olika digitala tjänster. I går lördag var det så dags igen, toppmöte i spanska ligan, El Clasico, mellan Real Madrid och Barcelona.  För oss fotbollsnördar betyder det inköp hos Csports, som äger rättigheterna till spanska ligan.

Sedan typ 2007 har jag varit, och är fortfarande alltsomoftast kund hos Csports, Viaplay/Viasat, TV4, Eurosport med flera. Jag har bråkat med Viasats socialamedieransvarige på Twitter när deras Champions League-sändningar inte funkade på Mac. Alls.  Jag har mejlat TV4 när jag fått två förstahalvlekar i sändningen i stället en första och en andra halvlek. De flesta tjänsterna har över åren utvecklats enormt och blivit mycket bättre. Viaplay kanske är nummer ett i kundupplevelse idag, bland sportaktörerna, men även TV4 har blivit otroligt mycket bättre.

Därför förvånas jag så över att Csports fortfarande är en så dålig tjänst. De har till och med redesignat den, rent grafiskt, men fortfarande kvarstår nästan alla jobbiga problem. Den största förbättringen som jag sett den är att man nu kan använda Google Chrome på Mac, som är min favoritbrowser. Men alla andra problem kvarstår. Och efter fyra, fem år, så känns det lite tröstlöst.

Därför publicerade jag några tips till Csports på Twitter.

Detta hör förbryllat mig i många år. Men igår fick jag svaret på Twitter.


Jag dubbelkollade detta, och det visar dig stämma. Som kund hos Csports och TV4 Play har jag alltså samma lösenord på båda tjänsterna, fast utan att veta om det. Så varje gång jag ska logga in på CSports och inte kommer in, så beror det på att jag bytt lösenord på TV4 Play. Och nästa gång jag ska logga in på TV4 Play så går det inte heller, eftersom jag bytt lösenord på CSports. En oändlig ond cirkel som alltså pågått i typ fem år för mig. Utan att någon hos vare sig TV4 eller Csports har kommunicera detta.


Inget stort fel, men bidrar till massa onödig irritation och krångel.


Kanske lite överkurs, men man blir så snabbt bortskämd, när både Netflix, SVT Play och Viaplay har det. Men det skulle verkligen lyfta tjänsten.


Jag har som sagt köpt matcher av Csports i minst fem år. Ändå får jag det här välkomstmejlet, efter mitt matchköp, som bara bevisar att Csports inte har någon som helst koll på mig eller hur mycket pengar jag gett dem över åren.

”Nu är du bara ett par klick bort ifrån Sveriges och världens hetaste livesport online. Vi hoppas och tror att du blir riktigt nöjd med ditt köp.”

Tänk om ni bara hade sagt ”Välkommen tillbaka!” i stället, så mycket trevligare det hade känts.

Den här är lite mer tricky, men många andra aktörer har lyckats lösa det, så det borde gå.

Och så mitt bonustips:

6. Gör användningstester och djupintervjuer med användare
Då kommer ni får reda på allt det här och lite till. Och få bra input till ert utvecklingsarbete. Då behöver det inte ta fem år att lösa sånt här. Vi på Ziggy hjälper gärna till.