Teliastartsida3

in Design

Så skapade vi Telias nya startsida

Ziggy har arbetat med Telia i över ett år med bland annat att skapa bättre enhetlighet och strategi för deras arbete med användarupplevelsen, UX. Resultatet av detta har synts på flera sätt, oftast som mindre iterationer stegvis, vilket är det sättet vi rekommenderar att man arbetar på för att snabbt få saker att hända och kunna driva på ett förändringsarbete. Nyligen lanserades till exempel en ny toppmeny på Telia.se som en del av arbetet.

En större förändring skedde i början av februari när Telia rullade ut en ny startsida som de skapat tillsammans med oss. Den nya startsidan handlar primärt om tre saker, berättar Tobian Haire, creative director på Ziggy.

  • Att skapa en rikare upplevelse på startsidan.
  • Att etablera ett rikare, renare, mer visuellt tilltal
  • Att fortsätta fokuset på e-handel, tidigare har vi tagit fram mobila produktsidor.

Vi har arbetat med att standardisera komponenter på sajten för att skapa en sammanhängande användarupplevelse. Vi har jobbat med generösa marginaler och vita ytor för att ge ett renare intryck. Vi ville också skapa en rytm i sidan när man skrollar över den genom att alternera mellan grafiskt starka sektioner och moduler som är mer lugna, textbaserade och informativa.

Vi skippade också karusellen i topp på sidan, undersökningar visade att den inte riktigt konverterade till försäljning så som önskat.

”Vi har jobbat hårt med att vässa vår design och UX i digitala kanaler, den nya startsidan är ett exempel på det. Ziggys arbete är helt avgörande för oss i den resa vi är inne i – men det här är bara början!”, kommenterar Magnus Rimbark, Head of UX på digitala kanaler, Telia Sverige.

startsideanatomi
www.telia.se