in Affärsmöjligheter

Så här gör vi soptunnan uppkopplad med ett av våra beacon-hack

Här på Ziggy gillar vi att lägga vantarna på ny teknik tidigt, för att lära oss hur den fungerar och för att se hur vi kan hitta nya användningsområden.

Med flera av våra kunder jobbar vi för att se hur de kan utnyttja uppkopplade fysiska lösningar för att förbättra sin affär. Ett exempel på något som kommit ut av en sådan process är en soptunna, eller som i vårt fall, en återvinningstunna, som berättar hur full den är. Nu har vi byggt en prototyp för att validera funktionen. Kolla in filmen!

Rent tekniskt har vi modifierat en beacon att sända ut en specialvariant av ett iBeacon-paket som innehåller ett sensorvärde. Detta värde uppdateras hela tiden, vilket gör det möjligt att mäta hur full tunnan är med hjälp av en sensor. Sedan låter vi den lilla beaconen väcka en iPhone som kanske råkar passera förbi, för att göra en enkel operation – i detta fall att skicka sensorvärdet till en server. Det betyder att vi inte behöver montera ett större batteri och en radio tillsammans med sensorn för att få ett aktuellt värde, utan kan åka snålskjuts på uppkopplingen hos de smarta telefoner som rör sig i närheten.

Vill du veta mer om hur beacons kan användas för att förbättra din verksamhet kontakta mig eller någon annan på Ziggy.

Detta är inlägg 57 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014.